Хто пасе задніх: названо країни з найгіршими пенсійними системами.

Країни з найгіршими пенсійними системами
Країни з найгіршими пенсійними системами

Нідерланди підтвердили свій статус країни з найкращою пенсійною системою у світі

Нідерланди підтвердили свою лідерську позицію в рейтингу країн з найкращою пенсійною системою за даними Mercer CFA Institute. Також в лідерах рейтингу знаходяться Ісландія, Данія та Ізраїль.

Звіт підкреслює глобальні демографічні виклики, які впливають на пенсійні системи. Зокрема, це триваліше життя, зниження народжуваності, високі відсоткові ставки та зростання вартості медичної допомоги.

"Ми просто не народжуємо дітей та живемо довше. Якщо об'єднати населення, яке старіє, та меншу кількість платників податків з державним боргом та очікуванням державних пенсій, щось має десь піти на спад", - зазначив один з авторів доповіді Девід Нокс.

У світовому рейтингу США займають 29 місце, Велика Британія - 11, а Японія - 36. Індія опинилася на останньому місці з рейтингом D. Австралія, яка раніше була славетна своєю пенсійною системою, опустилася на шосте місце.

Китай посідає 31-ше місце у світовому рейтингу пенсійних систем, але останні реформи в цій країні ще не були враховані у поточному індексі.

Крім того, Мексика, Індія та Франція здійснили зміни у своїх пенсійних системах.

Нагадаємо: ПФУ показав, як змінився розмір пенсій українців у 2024 році.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua