Хунти країн Африки поскаржились на Україну в Раду безпеки ООН.

Представники африканських країн на засіданні Ради безпеки ООН у Варшаві
Представники африканських країн на засіданні Ради безпеки ООН у Варшаві

Хунти африканських країн протестують проти підтримки Україною повстанців у регіоні Сахель

Міністри закордонних справ Буркіна-Фасо, Малі та Нігеру написали листа до Ради Безпеки ООН, в якому засудили підтримку Україною повстанських груп у регіоні Сахель у Західній Африці. У своєму листі, вони просять ООН взяти відповідальність за дії України та запобігти підривним діям, які загрожують стабільності у регіоні та на континенті.

Копію листа опублікували у мережі група, що має назву Альянс держав Сахелю, який був створений хунтами цих країн. У листі закликається Рада безпеки вжити заходів для припинення підтримки, яка загрожує стабільності в регіоні. Дипломати повідомили, що лист передали членам Ради безпеки ООН.

Скандал між Україною та хунтами трьох африканських країн розгорівся наприкінці липня після заяви повстанців про знищення російської групи "Вагнер" та малійських солдатів. Повстанці-туареги також опублікували фото зі своїми бойовиками, які тримають український прапор.

Після цього Малі та Нігер оголосили про розрив дипломатичних відносин з Україною, але МЗС України відповіло, що звинувачення на адресу Києва є безпідставні та не відповідають дійсності. Державний департамент США також висловив підтримку дипломатичним відносинам між країнами.

Буркіна-Фасо, Малі та Нігер звертаються до Ради Безпеки ООН з вимогою припинити підтримку повстанців і засуджують Україну за втручання в регіональні справи.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua