Ігнат повідомив, що використовує Росія під час атак на Україну, окрім «шахедів».

Російські військові під час атаки на Україну
Російські військові під час атаки на Україну

За словами військового представника, Росія все частіше використовує новий тип дронів під час атак на Україну. Проте ці безпілотники виявляються вразливими до радіоелектронної боротьби з боку українських сил і часто падають на землю без заподіяння шкоди.

Українські військові офіційно називають ці дрони "локаційно втраченими", оскільки вони зникають з радарів після виправлення впливу сторонніх радіоелектронних засобів. Це може означати, що дрони закінчили запас палива або були збиті внаслідок радіоелектронної боротьби з боку українських сил оборони.

За останніми даними, протягом ночі 5 жовтня було збито 3 безпілотника, а ще 10 втрачено без можливості їх відновлення на півдні та півночі. Фахівці на землі займаються ідентифікацією цих дронів, можливо, вони належать до іншого типу.

Також помітно зросла кількість використання росіянами дешевих безпілотників, зокрема таких, як "Гербер". Вони в основному використовуються для розвідки, але інколи можуть бути використані як дрони-камікадзе або як хибні цілі. Ці дрони мають низькотехнологічний пінопластовий корпус, тому вони зазвичай виходять з ладу самостійно.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua