Імовірна катастрофа F-16: Льотчик Олексій Месь загинув, збивши три ракети та дрон агресора.

Льотчик Олексій Месь під час катастрофи
Льотчик Олексій Месь під час катастрофи

Загибель льотчика Олексія Меся

Офіційно підтверджено, що льотчик Олексій Месь загинув 26 серпня 2024 року під час зіткнення з російською авіацією. За інформацією командування, Месь відбив три ракети та один безпілотник під час бойового завдання, але це коштувало йому життя.

Неперевершений льотчик та лідер

Олексій Месь був талановитим льотчиком і поважаним лідером. Він народився 20 жовтня 1993 року в Луцьку і на момент смерті обіймав посаду командира ескадрильної підтримки та заступника командира операційної групи.

Герою віддали останню шану

29 серпня відбулася церемонія прощання з Олексієм Месем. Біля сотні людей, включаючи колег, друзів та українців, прийшли попрощатися з загиблим пілотом. Під час церемонії летіли винищувачі МіГ-29, якими керували друзі Олексія.

Високе відзначення після смерті

Олексію Месю посмертно присвоєно звання полковника згідно наказу Головнокомандувача Збройних Сил України.

Загибель Олексія Меся та аварія F-16

Варто зазначити, що загибель Олексія Меся сталася в той же час, коли стало відомо про аварію винищувача F-16 в Україні. Згідно з даними Wall Street Journal, 26 серпня під час обстрілу зазнав аварії американський F-16. 

Невпинна боротьба за свободу

Втрата Олексія Месю не призводить до зниження рішучості українських військових у боротьбі за свободу та незалежність України, заявило командування Повітряних Сил ЗСУ.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua