Інтеграція до ЄС: підписано меморандум з Європейським залізничним агентством.

Підпис на меморандумі про Європейська агенція залізниці
Підпис на меморандумі про Європейська агенція залізниці

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури уклало Меморандум із Європейським залізничним агентством (ERA) для співпраці у сфері гармонізації залізничних систем України та Євросоюзу.

За даними відомства, домовленості передбачають підтримку Міністерства у долученні до європейського залізничного простору. Сторони зобов'язалися працювати над гармонізацією стандартів та норм в сфері безпеки та інтероперабельності залізниць.

Також передбачена створення керівного комітету для визначення пріоритетів та планів для досягнення спільних цілей.

"Розвиток української залізниці є важливою умовою для повноцінної транспортної інтеграції з Європейським Союзом. Європейська інтеграція залізниці - ключова частина транспортної євроінтеграції України. За підтримки ERA ми зможемо працювати разом, щоб пристосувати українську залізницю до європейських стандартів", - зазначив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

За словами виконавчого директора ERA Йозефа Доппельбауера, співпраця із українською владою продовжує рости.

"Ми вже досягли значного прогресу у встановленні транспортних зв'язків між Україною та ЄС, зміцненні "Шляхів солідарності" та інших проектах. Зусилля української залізниці у воєнний час є героїчними та натхненними для нас у Європейському Союзі. Ми повинні вчитися у наших українських друзів, які перевозять понад 50% вантажів залізницею", - заявив Доппельбауер.

Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua