Іран готується поставити Росії сотні балістичних ракет, - Reuters.

Іран готується поставити Росії ракети
Іран готується поставити Росії ракети

За інформацією двох європейських розвідувальних джерел, десятки російських військових навчаються в Ірані з використанням системи балістичних ракет Fath-360 малої дальності. Очікується, що незабаром сотні цих ракет будуть доставлені до Росії для використання проти України. Про це повідомляє Reuters.

За отриманою інформацією, представники міністерства оборони Росії уклали контракт з іранськими офіційними особами на поставку систем Fath-360 та Ababil, що вироблені в Ірані. Ракети Fath-360 мають максимальну дальність 120 км і боєголовку масою 150 кг. Залишається невідомими терміни поставки ракет до Росії та статус контракту на систему Abibal.

Припущується, що використання цих ракет дозволить Росії використовувати власний арсенал проти цілей за лінією фронту, тоді як іранські ракети будуть використовуватись для ближніх цілей.

Представник Ради національної безпеки США попередив, що США та їхні союзники готові дати "швидку і жорстку відповідь" в разі поставок зброї з боку Ірану. Він також наголосив, що це "драматично збільшить підтримку Іраном агресивної війни Росії проти України".

Міністерство оборони Росії поки не відповідає на запит щодо коментаря на цю ситуацію. Тим часом, представництво Ірану при ООН заявляє, що країна утримується від передачі зброї, яка може бути використана в конфлікті з Україною, до завершення конфлікту.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua