Іспанець зібрав колекцію мобільних телефонів і потрапив до Книги рекордів Гіннесса.

Колекція мобільних телефонів гіннесовський рекорд
Колекція мобільних телефонів гіннесовський рекорд

За даними Книги рекордів Гіннеса, у колекції мобільних телефонів мешканця Барселони Венсеса Палау Фернандеса зареєстровано 3615 унікальних пристроїв.

Фернандес став улюбленцем телефонів у 1999 році, коли йому була подарована Nokia 3210. З 2008 року він активно почав збирати мобільні телефони бренду Nokia, а потім до колекції додавав і інші марки. Тепер ця колекція є найбільшою у світі.

Згодом Фернандес займався колекціонуванням телефонів на перерву, а потім повернувся до нього з новим задумом - зібрати не лише доступні моделі, але й прототипи, що ніколи не продавалися. Він описує свою колекцію як ексклюзивну та рідкісну, і витрачає на неї багато грошей та зусиль.

Блок галереї
"У моїй колекції є дуже рідкісні та ексклюзивні моделі. Це результат моєї пристрасті та фінансових зусиль, і інші колекціонери оцінять це. Моя колекція досі знаходиться на початковому етапі, але я постійно розширюю її, скільки можу", - розповів Венсес Палау Фернандес.

У колекцію входять телефони таких брендів, як Siemens, NEC, Motorola, Blackberry, Samsung, HTC, Apple та інші. Деякі з них були випущені в обмеженій кількості і є дуже рідкісними, наприклад, телефони у стилі персонажів з фільму "Зоряні війни", серед яких Йода, Обі-Ван Кенобі та інші.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua