ISW оцінив можливість проведення Росією масштабного наступу цього літа.

Можливий масштабний наступ Росії літом
Можливий масштабний наступ Росії літом

За даними американського Інституту вивчення війни (ISW), російські війська здійснили п'ять механізованих атак на заході Донецької області 29 і 30 липня. Аналітики вважають, що такі атаки є проявом передбачуваного літнього наступу Росії.

ISW вказує, що російські війська можуть проводити широкомасштабні операції протягом всього конфлікту, але вони можуть робити імпульсивні наступи, коли на одній ділянці інтенсивність знижується, а на іншій зростає.

Проте ISW вважає, що російським військам, ймовірно, бракує ширшого оперативного потенціалу для проведення великомасштабної наступальної операції в Донецькій області цього літа через обмеження щодо матеріальних ресурсів та кадрів.

Раніше передбачалося, що російські війська планували захопити залишок території Луганської, Донецької, Херсонської та Запорізької областей, але після отримання військової допомоги від США вони, ймовірно, переглянули свої плани.

Нагадаємо, що Міноборони Росії повідомило про захоплення російськими військами Південного напрямку Торецької, а також про просування бойових одиниць поблизу Авдіївки і Часового Яру.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua