ISW пояснив, чому РФ активізувала наступ у Курській області.

Російські війська в Курській області
Російські війська в Курській області

Російська армія активізувала свої дії на Курському напрямку з метою витіснити українські війська, про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За даними ISW, напади російських військ на Курську область розпочалися 10 жовтня. Наразі немає підтверджень про захоплення населених пунктів в Коренівському районі, а також про оточення українських підрозділів у районах Суджанського та Глушківського.

За словами експертів ISW, російські війська намагаються витіснити українські сили до настання негоди, коли будуть складніші можливості для бойових дій. Їхніми цілями є звільнення військ для перекидання на Донецький напрямок.

Згідно з даними ISW, на Курській області діють російські війська, які змістилися з інших ділянок фронту. Особливо активно задіяні десантні підрозділи, що використовуються для швидкого досягнення цілей.

Існує ризик, що якщо резерви російської армії не поповняться до початку зими, то їм не вдасться досягти своєї мети на Покровському напрямку.

Отже, російське командування намагається якомога швидше витіснити українські сили з Курської області, щоб перекинути звільнені війська на Донеччину та окупувати Покровськ.

Про життя місцевого населення під контролем ЗСУ в Курській області розповіла Комендатура.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua