ISW проаналізував наступ ЗСУ на Курщині.

Наступ ЗСУ на Курщині
Наступ ЗСУ на Курщині

За інформацією Інституту вивчення війни (ISW), українські сили продовжують виконувати свою операцію в Курській області Росії і досягають успіхів в декількох напрямках.

За даними російських військових блогерів, за останню добу українські військові здійснили наступ в південній частині Руської Конопельки і на північ від Мартинівки вздовж траси Р-200 Суджа-Суходолівка.

Про бойові дії в районі Саморядова та Козирівки інформація є суперечливою. Можливо, в цьому районі рухаються мобільні групи українських військових.

За повідомленням російських військових блогерів, відбулася спроба української механізованої атаки біля Олександрівки, але російські сили її відбили. Також повідомляється, що 23 серпня російські підрозділи повернулись на захід від Коренева, де раніше були.

Прес-секретар Пентагону Сабріна Сінгх заявила про те, що США "краще розуміють" цілі України в Курській області. Вона також зазначила, що ЗСУ намагаються створити буферну зону в цьому регіоні і підтвердила надання США матеріальної підтримки Україні на полі бою.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua