ISW: РФ може вивести частину окупантів з України через знищення вагнерівців у Малі.

російські військові в Малі
російські військові в Малі

Кремль може замінити бойовиків Групи Вагнера в Африці на військовослужбовців Африканського корпусу - аналітики

Інститут вивчення війни повідомив, що після втрат у Групи Вагнера в Малі, Кремль буде змушений замінити бойовиків в Африці військовослужбовцями Африканського корпусу Міноборони РФ. Частина корпусу вже була перекинута в Харківську область для підтримки окупантів.

Аналітики зазначають, що деякі російські військові блогери стверджують, що Міноборони РФ нервує через втрати Групи Вагнера і припускають, що російське військове керівництво скористається цим інцидентом, щоб припинити розгортання бойовиків Вагнера в Сахелі та повністю їх замінити на підрозділи Африканського корпусу.

Декілька російських блогерів посилаються на невстановлене джерело в адміністрації Путіна, яке стверджує, що Африканський корпус замінить війська Вагнера в усій "Сахельській трійці" (Малі, Буркіна-Фасо, Нігер).

Однак в Інституті полагоджують, що Африканському корпусу, ймовірно, не вистачає можливостей для належної заміни Групи Вагнера, особливо в Малі, через його розгортання в Україні. Частина бійців корпусу була задіяна в наступальних діях на півночі Харківської області.

Звіт Інституту зазначає, що масштабна заміна "Вагнера" після втрат, що сталися під час останньої засідки, може призвести до передислокації деяких бійців Африканського корпусу в Малі подалі від лінії фронту в Україні. Російське військове командування, ймовірно, не розглядає повну заміну "Вагнера" в Малі чи в інших частинах Сахелі як пріоритет.

27 липня повстанці-туареги з руху CSP-PSD опублікували фото та відео з розбитою колоною бойовиків "Вагнера" в Малі. Битва сталася у місті Тінзауатен біля кордону Малі з Алжиром 25-26 липня. Загинуло щонайменше 20 бойовиків "Вагнера", а у полон потрапили виживші.

Джерело: РБК-Україна


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua