ISW: Росіяни надалі виробляють ракети із західними компонентами.

Російські ракети з західними компонентами
Російські ракети з західними компонентами

Російські ракети містять компоненти з Заходу - дослідження

За дослідженням американського Інституту вивчення війни, російська оборонна промисловість продовжує використовувати західні компоненти для виробництва ракет. 

Українські хакери з групи "Український кіберопір" отримали документи з військової бази у Шайковці Калузької області, з яких випливає, що ракети Х-32 містять навігаційні модулі SN-99, більшість з яких є західного походження.

Дослідникам вдалося підтвердити, що російські війська, завдаючи удари по Україні, використовували навігаційні модулі SN-99, виготовлені у березні 2023 року. 

Також було встановлено, що російське підприємство "Райдуга" відповідає за модернізацію ракет Х-32 з використанням модулів SN-99.

Поки що неясно, як саме російські оборонні компанії отримують західні компоненти для навігаційних модулів цього типу.

Нагадаємо, що крилата ракета Х-101, яка була використана для обстрілу дитячої лікарні "Охматдит" у Києві 8 липня, також містила компоненти західного виробництва. Це свідчить про те, що Росія успішно обходить західні санкції.

За словами видання, ракета Х-101, яка використовувалася Росією для повітряних ударів по Україні, є однією з найсучасніших російських ракет і має вирішальне значення в їхній кампанії.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua