ISW: У Росії мігрантів морять голодом, щоб підписали військові контракти.

Мігрантів морять голодом перед військовим контрактом
Мігрантів морять голодом перед військовим контрактом

Мігрантів утримують без їжі та води у Росії

Згідно з повідомленням Інституту вивчення війни, у Росії незаконно утримують мігрантів без їжі та води і застосовують до них фізичне насильство з метою змусити підписати військові контракти.

За інформацією видання "Окно", адвокати і правозахисники повідомили, що практично всі затримані мігранти згодні підписати військові контракти, а російська влада загрожує позбавити натуралізованих громадян російського громадянства і обіцяє мігрантам громадянство в обмін на погодження піти на військову службу.

За даними видання "Окно", рейди на мігрантів стали частішими після терористичного акту, що стався у "Крокус Сіті Холі" у березні 2024 року.

Російський уряд продовжує приймати законодавчі кроки з метою використання мігрантів та натуралізованих громадян для задоволення потреб російської армії у військовослужбовцях.

29 липня глава Державної думи РФ В'ячеслав Володін запропонував депутатам Думи підготувати законопроект, який вимагатиме від нових натуралізованих громадян Росії стати на військовий облік після отримання ними російського паспорта.

Дума також розглядатиме поправки, які передбачають збільшення терміну військової служби для нових натуралізованих громадян Росії з одного року до двох і підвищення призовного віку.

Джерело: Українська правда


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua