ISW: в Росії розійшлися версії про події у Курській області.

Розстріли на Курській - перейми й мене
Розстріли на Курській - перейми й мене

Бойові дії на кордоні Курської області: російські блогери протирічать повідомленням влади

Олексій Смирнов, який зараз є в.о. губернатора Курської області, та декілька російських військових блогерів заявили про бойові дії на кордоні Суджанського і Коренєвського районів. Однак такі повідомлення суперечать інформації, яку оприлюднили Міноборони РФ та ФСБ. За словами аналітиків, російські джерела стверджують, що 6 серпня українські війська зробили наступ в Курську область.

Представники Міноборони РФ та ФСБ Росії повідомили, що відбили кілька наступів українських військ, які використовували танки і бронетехніку. За цими повідомленнями, українські сили атакували російські позиції біля Ніколаєво-Даріно та Олешня, Курська область.

Геолокаційні знімки, які були опубліковані 6 серпня, показують пошкоджену та залишену бронетехніку біля кордону на заході від Любимівки, Курська область. Проте, ISW не може підтвердити, чи ця техніка належить Україні або Росії.

За інформацією російських блогерів, українські сили здійснили напад з двох напрямків - від пункту пропуску "Суджа" та селища Нове в Сумській області в бік Ніколаєво-Даріно, Курська область.

Міноборони Росії заявили, що російські резервні сили відповіли на можливі наступи з боку України, але ISW не може перевірити цю інформацію.

Зазначено, що російські війська знищили 16 українських бронемашин під час наступів і провели удари по українських позиціях у Сумській області.

Відео, які були опубліковані російськими блогерами, і на яких, як вони стверджують, видно наслідки наступів, насправді показують пошкодження внаслідок українських обстрілів і не свідчать про наземні бойові дії в цьому районі.

Джерело: Українська правда

Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua