Італія може приготувати неприємний сюрприз для туристів – Financial Times.

Італійське узбережжя та міські вулиці
Італійське узбережжя та міські вулиці

Італія розглядає можливість збільшення туристичного податку

Уряд Італії розглядає можливість підвищення туристичного податку влітку через значне зростання кількості туристів. Про це повідомляє видання Financial Times.

«Уряд пропонує стягувати до 25 євро за ніч із номерів у готелях, щоб допомогти містам, які страждають від натовпу туристів», – пише видання. 

Міністр туризму Італії заявила, що остаточне рішення буде прийнято після дискусій з представниками туристичної індустрії у вересні. Вони обговорять, чи буде введено підвищений податок, який може вплинути на туристичний потік та доходи галузі.

На сьогодні туристичні податки стягуються в більшості італійських міст з іноземців і місцевих жителів. Розмір податку залежить від рівня готелю чи гостьового будинку і коливається від €1 до €5 за ніч на особу. Щодо популярних туристичних місць розглядається можливість підвищення цієї суми до €25 за ніч. Введення такого заходу може суттєво вплинути на вибір туристів і загальний обсяг туризму в країні, особливо влітку.

Також варто зазначити, що місцеві жителі та активісти проводять акції в різних містах Іспанії, Італії, Португалії та Греції, деякі з них озброєні водяними пістолетами та плакатами з закликом до туристів повернутися додому. Деякі туристичні місця вимушені вводити все більше заборон через надмірний потік відвідувачів.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua