Ізраїль завдав авіаудару по Бейруту, цілячись у командира Хезболли.

Вибух у Бейруті після авіаудару Ізраїлю
Вибух у Бейруті після авіаудару Ізраїлю

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) здійснила авіаудар у Бейруті на командира Хезболли у відповідь на ракетну атаку, внаслідок якої в минулу суботу загинули 12 дітей та підлітків на півночі Ізраїлю. Це перший авіаудар ЦАХАЛ по цілі Хезболли у столиці Лівану з початку війни в Секторі Газа 7 жовтня. Адміністрація Байдена раніше застерегла Ізраїль від нанесення ударів по Бейруту, зазначаючи, що це може спричинити неконтрольовану ескалацію конфлікту.

Представник Ізраїлю повідомив, що ціллю авіаудару був Фуад Шукр, відомий також як аль-Хадж Мохсін. Шукр є старшим радником з військових питань лідера Хезболли Хасана Насралли й відповідає за всі військові операції цієї організації. Він також є розшукуваним ФБР за участь у теракті проти казарм морської піхоти в Бейруті в 1983 році, в результаті якого загинуло 241 американський військовослужбовець.

Ліванське національне інформаційне агентство повідомило, що удар було здійснено безпілотником, який випустив три ракети по будівлі, що прилегла до штабу Хезболли.

ЦАХАЛ заявив у своєму спеціальному повідомленні: "Ми атакували командира Хезболли, відповідального за вбивство дітей у Маджаль-Шамсі та загибель багатьох інших ізраїльтян". Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант в своєму Twitter через кілька хвилин після удару написав: "Хезболла перейшла нашу червону лінію".

Подробиці про жертви від удару поки не повідомляються. Уряд Лівану і Хезболла поки що не зреагували публічно на цей інцидент.

Ізраїль та США звинуватили Хезболлу в смертельному ударі в суботу, який стався на футбольному полі в друзькому селі Маджаль-Шамс на Голанських висотах, де загинуло 12 дітей та підлітків і було поранено понад 30 інших людей. Хезболла заперечує свою причетність, але прес-секретар Білого дому Джон Кірбі повідомив на брифінгу для журналістів в понеділок, що США впевнені у відповідальності групи.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua