Його вихованці здобули шість медалей на Паралімпійських іграх. Згадаймо Валентина Дондікова.

Валентин Дондіков - золоті та срібні медалі на Паралімпійських іграх
Валентин Дондіков - золоті та срібні медалі на Паралімпійських іграх

Щодня о 9 ранку українці вшановують пам'ять усіх, чиє життя забрала російсько-українська війна. Нині згадаємо Валентина Дондікова.

6 квітня 2024 року у запеклих боях на Херсонщині загинув тренер Валентин Дондіков, який працював з паралімпійською збірною України з кульової стрільби. Цю новину повідомив Національний олімпійський комітет України.

Валентин народився 19 березня 1983 року. Він був багаторазовим чемпіоном України з кульової стрільби і після завершення спортивної кар'єри став тренером. За свою роботу він отримав звання заслуженого тренера України і навчав українських парастрілків, підготовлював майбутніх чемпіонів міжнародних змагань.

У 2020 році його підопічні взяли участь в Паралімпійських іграх у Токіо, де здобули 6 нагород.

Після початку вторгнення в 2022 році Валентин став захищати Україну. Він був командиром протитанкового взводу і здійснював багато бойових місій, виконуючи свої обов'язки і навчаючи військовослужбовців. За його словами, Валентин був справжнім професіоналом, для якого не існувало неможливого.

Дуже швидко після свого 41-річчя, яке він святкував 19 березня 2024 року, Валентин отримав сумну звістку про загибель. 6 квітня, у Міжнародний день спорту на благо розвитку та миру, під час бойової операції на Херсонщині, він покинув цей світ. 12 квітня на Одещині відбулося прощання з Героєм, на яке прийшли його рідні, друзі, колеги та вихованці.

Валентина Дондікова описали як майстра спорту України міжнародного класу зі стрільби кульової, заслуженого тренера зі стрільби кульової і вищої категорії тренер-викладача Одеської обласної ДЮСШ зі стрільби. Його втрата для військових була великою, оскільки Валентин був незрівнянним професіоналом, який виконував свої завдання і навчав інших.

На прощання з Дондіковим прийшли його колеги з паралімпійської збірної, які відзначили його як доброго та професійного тренера.

Улітку 2024 року його підопічних чекають Паралімпійські ігри в Парижі, але на жаль без їхнього тренера...

Ми вшановуємо пам'ять всіх українців, які загинули у війні за нашу країну, включаючи Валентина Дондікова. Нехай вони відпочивають у мирі.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua