Кабмін дозволив використання штучного інтелекту в «Дії».

Логотип Штучного Інтелекту на фоні Кабміну
Логотип Штучного Інтелекту на фоні Кабміну

Уряд дозволив використовувати штучний інтелект на порталі "Дія"

Кабінет міністрів затвердив зміни до положення про Єдиний державний вебпортал електронних послуг. Вони передбачають можливість отримання підтримки на порталі "Дія" як від людини, так і від штучного інтелекту. Про це повідомляє урядова постанова № 693.

Постановою встановлено, що користувачі отримуватимуть інформацію про порядок використання штучного інтелекту на порталі "Дія".

Додатково, портал "Дія" надасть можливість додавати інформацію про користувачів до центральної бази даних та обмінюватися нею. Це рішення спрямоване на поліпшення системи охорони здоров'я.

Нещодавно вчені з компаній OpenAI та Alphabet представили нову вкладку, присвячену штучному інтелекту. Але Google DeepMind попереджає про можливі ризики, пов'язані з цією технологією.

Варто зазначити, що у деяких областях Херсонській, Миколаївській та Одеській областях учні отримають можливість навчатися за допомогою штучного інтелекту, VR-технологій, Minecraft та Убер-Школи.

Прогнозується, що штучний інтелект значно вплине на робочі місця найближчими двома роками - 60% в розвинених країнах та 40% в усьому світі.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua