Кабмін оновив правила доставки повісток поштою.

Повістка поштою - зміни в правилах
Повістка поштою - зміни в правилах

Зміни в доставці повісток поштою

Кабінет міністрів прийняв рішення про нові правила надання поштових послуг, які стосуються доставки та вручення повісток. Це було оголошено в урядовій постанові №1147.

Згідно з цим рішенням, рекомендовані листи з поміткою "Повістка ТЦК" будуть доставлятися особисто до адресата. У разі, якщо адресат відсутній, працівники пошти будуть залишати повідомлення в поштовій скриньці або повідомляти адресата по телефону.

Якщо протягом трьох робочих днів адресат не з'явиться отримувати лист, поштовий працівник буде ставити помітку "адресат відсутній за зазначеною адресою" і повістка буде повернена до відправника.

Зміни також стосуються судових повісток, які тепер можуть бути доставлені одночасно з повістками ТЦК. Вони також мають бути особисто вручені адресатам.

Варто відзначити, що Міністерство оборони надіслало до "Укрпошти" 70 тисяч повісток, які були створені за допомогою Реєстру військовозобов'язаних.

Раніше повідомлялося, що Міністерство оборони розробило законопроєкт, який дозволить українцям призовного віку реєструватися на військовий облік онлайн. Зараз Кабінет Міністрів України схвалив законопроєкт "Про внесення змін до Закону України 'Про військовий обов'язок і військову службу'".

Також варто зазначити, що уряд виділив 71,82 млн грн на централізований друк повісток. Ця сума передбачає друк 900 тисяч повісток до кінця року.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua