Як заробити на криптовалюті: види заробітку.

Як заробити на криптовалюті: види заробітку
Як заробити на криптовалюті: види заробітку

Світ криптовалюти постійно зростає, що дуже зручно для всіх тих, хто хоче заробити. Однак, багато новачків намагаються зрозуміти, як почати заробляти на криптовалюті. З нуля це робити складніше, особливо без вкладень. Інший варіант, як заробити на крипті, але з мінімальними вкладеннями. Усе це може спрацювати. 

Також питання, криптовалюта як заробити з нуля, залежить і від інших факторів. Важлива вибрана валюта та спосіб вкладень. Крім того, питання, як заробити на криптовалюті без вкладень, залежить і від вибраної платформи, біржі і навіть валюти, в яку потім переводять крипту. 

Як заробити на криптовалюті з мінімальними вкладеннями? 

Питання, як заробити гроші на криптовалюті, починається з основ. Спершу варто дізнатися, що таке криптовалюта і на чому вона основана. І вже потім вирішувати, як навчитися заробляти на криптовалюті. 

як почати заробляти на криптовалюті

Якщо говорити в загальному, то криптовалюти стали важливою частиною сучасної фінансової системи, пропонуючи унікальні можливості для заробітку. Однак, розбиратися в різній термінології все ж доведеться.

У 2024 році інтерес до цифрових активів продовжує зростати, а разом з ним збільшується і кількість способів заробітку на них. Однак перед тим, як занурюватися в цей світ, важливо розуміти, що криптовалюти залишаються волатильним активом, і їх використання пов'язане з певними ризиками. Це той випадок, коли підготовка неймовірно важлива. 

криптовалюта як заробити з нуля

Один з найпопулярніших способів заробітку на криптовалютах є трейдинг. Як і на традиційних ринках, криптотрейдинг передбачає купівлю та продаж активів з метою отримання прибутку на різниці їх вартості. Криптовалютні ринки працюють цілодобово, що дозволяє трейдерам використовувати волатильність цін на свою користь. Саме з цього і потрібно починати вивчати крипту. Також у трейдингу такого порядку є свої успішні стратегії. Наприклад: 

  1. Короткострокові угоди, які закриваються протягом дня, щоб отримати прибуток з незначних коливань ціни.

  2. Довгострокові угоди, які можуть тривати кілька днів або тижнів, основані на аналізі трендів.

  3. Довгострокове утримання криптовалюти в очікуванні значного зростання вартості.

Це найпопулярніші та доступні для новачка варіанти. Що для цього трейдинга потрібно: 

  1. Спочатку пройти реєстрацію на біржі. У цьому випадку можна вибрати найпопулярніший і простий варіант. 

  2. Далі краще почати вивчати базу трейдинга і інших операцій.

  3. Не зайвим буде і постійно слідкувати за новинами і трендами крипторинку.

Якщо хочеться заробляти на крипті, то варто розібратися і в тому, що таке майнінг криптовалют. Майнінг — це процес створення нових блоків у блокчейні та підтвердження транзакцій, за який майнери отримують винагороду у вигляді криптовалюти. У 2024 році майнінг все ще залишається одним з основних способів заробітку на криптовалюті, хоча і вимагає значних інвестицій в обладнання та електроенергію.

як заробити на криптовалюті без вкладень

Які види майнінгу зараз найпростіші: 

  1. Пул-майнінг. Об'єднання обчислювальних потужностей декількох учасників для збільшення шансів на отримання винагороди. 

  2. Соло-майнінг. Самостійна добичка криптовалюти, яка вимагає високопродуктивних майнінг-ферм.

  3. Хмарний майнінг. Оренда потужності віддалених дата-центрів для видобутку криптовалюти без необхідності покупки власного обладнання.

Майнінг, хоч і дуже ефективний інструмент, але його також потрібно вивчити. Як це зазвичай відбувається: спочатку потрібно вибрати валюту, і зазвичай йдеться про популярні крипти, як біткоїн. Далі потрібно спеціальне обладнання. Його ще називають майнінговим. Після залишиться налаштувати це обладнання і скласти план, що робити далі. 

Як ще можна заробити на крипті? 

 як заробити на криптовалюті з мінімальними вкладеннями

Є в криптовалюті і таке поняття, як стейкінг. Це процес утримання певної кількості криптовалюти на гаманці для забезпечення роботи блокчейна і підтвердження транзакцій. 

У майнінгу і стейкінгу є свої особливості і відмінності. Наприклад, стейкінг не вимагає покупки обладнання, що вже є великим перевагою. При цьому стабільні доходи будуть, і вони будуть досить великими. Цей метод заробітку можливий тільки з криптовалютами, що використовують алгоритм Proof of Stake (PoS) або його варіації.

Для стейкінгу використовують цілий ряд криптовалют, але найпопулярніші з них це ефір і Cardano (ADA). Як варіант, можна взяти Polkadot (DOT).

У стейкінгу є чимало переваг. Це пасивний і стабільний дохід, коли не потрібно активно виконувати обов'язки. Крім того, в такому випадку не доведеться багато вкладатися, щоб купити спеціальне обладнання. 

Є заробіток і на так званих криптовалютних фермах. Це процес заробітку на наданні ліквідності децентралізованим фінансовим (DeFi) платформам. По суті, інвестори стають постачальниками ліквідності. Вони надають активи для різних операцій, і за це отримують відсоток. Тобто заробіток. 

Популярні платформи для yield farming:

  • Uniswap;

  • SushiSwap;

  • Aave;

  • Compound.

Ферми тільки здаються на перший погляд вигідним вкладенням. Але у них є і свої мінуси, а ще ризики. Це високий відсоток доходу (доходність може досягати сотень відсотків на рік), а ще ризик втрат через високу волатильність або помилок у смарт-контрактах. Також доведеться постійно слідкувати за проектами. 

як заробити гроші на криптовалюті

Можна також розглянути заробіток на дропах і баунті-програмах. Дропи і баунті-програми — це способи отримати криптовалюту безкоштовно за виконання певних дій. Компанії роздають свої токени в обмін на просування їх проектів, участь у тестуванні або інших активностях.

Зазвичай дропи представляють собою просування різних проектів, написання статей і блоків. Найрізноманітніші процеси, на яких потім можна заробити. Головною перевагою є можливість заробити без інвестицій.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua