Канада може скасувати програму для прийому українських біженців.

Канада скасовує програму для українських біженців
Канада скасовує програму для українських біженців

Канада припиняє програму спрощеного прийому українських біженців

Міністр імміграції Канади Марк Міллер заявив, що програму зі спрощеного прийому українських біженців не буде продовжено. Про це повідомляє Globe & Mail.

Міністр повідомив, що термінова візова програма для українців не буде продовжена після кінцевого терміну.

За словами Марка Міллера, активне обговорення продовження цієї програми не відбувається. Проте, Канада збереже гнучкість у реагуванні на міграційний аспект війни в Україні.

Міністр зауважив, що операційна гнучкість є необхідною для реагування на події в Україні.

З початку війни в Канаду прибуло 173 тисячі українських біженців, свідчать дані Прикордонного агентства Канади.

За започаткованою у березні 2023 році програмою Канадсько-український дозвіл на екстрені поїздки (CUAET) на цей час прибули 173 527 осіб.

Уряд Канади отримав майже 1,2 млн заявок на цю візу, затвердивши понад 858 тисяч. Власники візи мали приїхати до Канади до кінця березня, аби скористатися нею. Прийом нових заявок за цією програмою закрито.

Нагадаємо, Канада оголосила про відмову від продовження цієї тимчасової програми у липні, але уряд пообіцяв невдовзі оприлюднити деталі нової міграційної програми, що дозволить українським біженцям залишитися у країні постійно.

Після вторгнення Росії в Україну іммігранти з України в'їжджали до Канади за програмою CUAET. Візи були дійсні на три роки, після яких українці повинні були покинути країну. Однак Департамент міграції, біженства та громадянства Канади (IRCC) оголосив, що українські біженці мають право подати заяву на робочу візу без зайвої бюрократії.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua