Карта бойових дій в Україні станом на 15 вересня 2024 року.

Карта бойових дій в Україні
Карта бойових дій в Україні

За останню добу в Україні зареєстровано 63 авіаудари з боку держави-терориста, при цьому було скинуто 83 КАБи. Також було зафіксовано використання 580 дронів-камікадзе та понад 3300 обстрілів з різних типів зброї по позиціях українських військових та населених пунктах.

Зведені дані про бойові дії

За останню добу відбулися 131 бойове зіткнення по всій території України.

Ситуація на Покровському та Курахівському напрямках

Найжвавіші бої тривають на Покровському та Курахівському напрямках.

Російські терористи тричі штурмували позиції наших військ поблизу Вовчанська. Внаслідок зіткнень, вдалося ліквідувати та поранити більше семидесяти бойовиків, знищити 21 броньовану машину, чотири артилерійські системи та 42 БпЛА, пошкодити один автомобіль та одну одиницю спеціальної техніки.

На Куп'янському напрямку було зафіксовано 17 атак ворога. Силам оборони вдалося відбити 14 наступальних дій поблизу Колісниківки, Стельмахівки, Лозової та Синьківки. Ситуація залишається напруженою, тривають три зіткнення.

Протягом дня ворожі війська атакували позиції українських захисників 19 разів в районах Дружелюбівки, Макіївки, Невського, Новосадового, Зарічного, Чернещини, Серебрянки та Тернів. Наразі триває п'ять зіткнень.

Агресор також активно діє на Сіверському напрямку. Протягом доби ворожі війська 13 разів штурмували позиції українських військових в районах Білогорівки, Верхньокам'янського та Виїмки. Події ще тривають.

На Краматорському напрямку українські військові відбили дві спроби загарбників продовгувати поблизу Часового Яру та Андріївки.

Окупанти за підтримки авіації атакували наші позиції 11 разів в районах Дружби, Дачного, Неліпівки та Торецька. Бойові дії тривають в шести локаціях.

На Покровському напрямку ворог найактивніше атакував українські позиції поблизу Сухої Балки, Воздвиженки, Зеленого Поля, Новоолександрівки, Новоторецька, Гродівки, Красного Яру, Новогродівки, Михайлівки та Маринівки. Українським захисникам вдалося відбити 36 атак, ще п’ять зіткнень тривають.

Протягом дня ворог втратив більше 330 військовослужбовців, знищено одну артилерійську систему та пошкоджено дві, а також знищено шість боєвих броньованих машин та п'ять автомобілів, а також два БпЛА, три укриття та два склади з боєприпасами.

Протягом доби на Курахівському напрямку українські захисники відбили 39 ворожих штурмів. Загарбники намагалися просунутися поблизу Селідового, Українська, Красногорівки, Долинівки, Желаного Другого, Георгіївки, Костянтинівки, Катеринівки та Желаного Першого. Зараз триває бій в районі Катеринівки. Ситуація під контролем.

Сьогодні ворожі сили чотири рази штурмували передній край оборони в районах Водяного, Золотої Ниви та Вугледару. Українські військові зупинили три атаки, наразі триває бій в районі Вугледару.

Ураження некерованими авіаційними ракетами були завдані ворогом з позицій П'ятихатки та Лобкового.

Ворожі штурмові дії вісім разів не мали успіху. Втрати позицій вдалося уникнути.

За ефективну роботу на передовій за останню добу було відзначено військовослужбовців 46-ї окремої аеромобільної бригади, які мужньо тримають оборону, відстоюючись від ворожих атак та завдаючи значних втрат ворогу.

Нагадаємо, вже триває 935-й день повномасштабної війни в Україні.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua