Карта бойових дій в Україні станом на 3 жовтня 2024 року.

Карта воєнних дій на 3 жовтня 2024
Карта воєнних дій на 3 жовтня 2024

Протягом останньої доби російські військові нанесли удари по території України. Було зареєстровано 51 авіаудар, під час яких скинуто 92 безпілотні літальні апарати. Також було використано 508 дронів-камікадзе і здійснено понад 3355 обстрілів по позиціях українських військ і населених пунктах.

За останню добу відбулося 118 бойових зіткнень. Війська України успішно відбивають атаки противника і наносять удари на фронті. Про це повідомляє прес-служба Генерального штабу Збройних Сил України.

Ситуація на Покровському та Курахівському напрямках

На цих напрямках тривають важкі бої.

Харківський напрямок

Противник атакував оборону українських військ біля Вовчанська та Тихого.

Куп'янський напрямок

Російські війська намагалися прорватися у районі Синьківки, Андріївки, Піщаного та Стельмахівки. Захисники відбили десять атак і продовжують боротьбу проти чотирьох інших.

Лиманський напрямок

Російські війська атакували позиції українських сил біля Греківки, Невського, Новосадового, Макіївки та Торського. В даний час тривають два бої.

Краматорський напрямок

Було зафіксовано три боєзіткнення поблизу Іванівського, Калинівки та Білої Гори. Всі атаки було відбито.

Торецький напрямок

Російські загарбники атакували сили оборони поблизу Диліївки, Торецька, Неліпівки, Щербинівки 20 разів. Більшість атак була націлена на Торецьк. Українські військові зупинили 16 атак, і ще чотири відбуваються.

Покровський напрямок

З початку доби російські війська 29 разів намагалися прорвати оборону поблизу Воздвиженки, Новоторецького, Зеленого Поля, Миролюбівки, Миколаївки, Крутого Яру, Красного Яру, Новогродівки та Селидового. Всі атаки противника відбито.

Противник зазнав значних втрат - було знищено понад 250 окупантів, з них 99 - безповоротно. Також було знищено одну бронетранспортерну машину, чотири гармати, одну станцію радіоелектронної боротьби та п'ять автомобілів. Крім того, одна гармата і один бойовий вантажівка були пошкоджені.

Курахівський напрямок

Противник вчинив 17 нападів на наші позиції поблизу Цукурине, Георгіївки, Курахове, Костянтинівко, Желанне Друге та Катеринівки. За оновленою інформацією, тривають шість боїв.

Времівський напрямок

Загарбники проводять наступальні дії поблизу Богоявленки. Під час трьох бойових зіткнень вони зазнали невдачі, одне зіткнення триває.

Оріхівський напрямок

На цьому напрямку триває одна спроба противника просунутися до наших позицій поблизу Кам'янського.

Придніпровський напрямок

Російські військові не проводили наступальних дій.

На інших напрямках ситуація залишається без змін.

Від початку війни в Україні пройшло 953 дні.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua