Карта бойових дій в Україні станом на 31 липня 2024 року.

Карта бойових дій в Україні 2024
Карта бойових дій в Україні 2024

За добу російські загарбники завдали по території України 71 авіаційний удар із застосуванням 107 КАБів, 340 ударів дронами-камікадзе та здійснили близько трьох тисяч обстрілів позицій наших військ із використанням різних типів озброєння.

Новини війни в Україні

З початку дня сталося 108 бойових зіткнень. Українські солдати продовжують тримати оборону та знищувати російських окупантів. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Останні новини з фронту

Найнапруженіша ситуація залишається на Покровському напрямку, також ворог активний на Лиманському і Торецькому напрямках.

На Харківському напрямку

Відбулося шість бойових зіткнень з російськими загарбниками. Відбито п’ять атак в районах Тихого та Вовчанська. Біля останнього один бій ще триває. Ситуація контрольована. Орієнтовні втрати противника на даний час становлять понад 100 осіб вбитими та пораненими, знищено дві артилерійські системи, п’ять одиниць автомобільної та чотири одиниці спеціальної техніки.

На Куп’янському напрямку

Противник шість разів намагався витіснити наші підрозділи з зайнятих позицій біля Піщаного та Стельмахівки. Три ворожі штурми тривають.

На Лиманському напрямку

Ворог атакував 14 разів, десять разів намагався рухатися в напрямку Макіївки та Невського, тривають три боєзіткнення. Дві атаки відбито в Серебрянському лісі, ще дві тривають.

На Сіверському напрямку

Протягом дня наші захисники відбили три штурмові дії противника в районах Верхньокам’янського, Переїзного та Виїмки. Противник не зазнав успіху.

На Краматорському напрямку

Сталося сім бойових зіткнень. Окупанти активні в районі Часового Яру, п’ять спроб ворога захопити наші позиції були невдалими, тривають дві атаки. Ситуація контрольована.

На Торецькому напрямку

Ворог 15 разів намагався прорватися у нашу оборону, активно використовуючи штурмову та бомбардувальну авіацію. З початку дня окупанти 12 разів зазнали поразки в районах населених пунктів Північне, Торецьк, Нью-Йорк та Залізне. Три штурми тривають досі.

На Покровському напрямку

Протягом дня агресор виконав 40 штурмових та наступальних дій. Найбільше активності російських окупантів спостерігається в районах Новоолександрівки, Веселого, Іванівки, Желанного та Яснобродівки. Загалом, українські захисники відбили 22 атаки, ще 18 боєзіткнень продовжуються. Ситуація складна, але контрольована Збройними Силами України.

На Курахівському напрямку

Відбулося десять бойових зіткнень. Загарбники продовжують проявляти високу активність, намагаючись просунутися в районах населених пунктів Красногорівка та Парасковіївка. Підрозділи Збройних Сил успішно відбили дев’ять атак противника, триває одна атака поблизу Красногорівки.

На Времівському напрямку

Відбулися чотири боєзіткнення в районі Старомайорського. Всі ворожі штурми були відбиті.

На Оріхівському напрямку

Ситуація не зазнала значних змін, наші оборонці відбили дві атаки ворога протягом дня.

Нагадаємо, триває 889-й день повномасштабної війни в Україні.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua