Катастрофа українського F-16 залишається загадкою: NYT назвало можливі причини.

Фото розбитого українського F-16
Фото розбитого українського F-16

Трагедія українського пілота під час обстрілів

Український пілот Олексій Месь, або Moonfish, постраждав у аварії під час бойових дій з Росією 26 серпня. Він переслідував ворожі цілі на літаку F-16, коли його літак зламався. The New York Times повідомляє, що причини трагедії ще розслідуються.

Месь відігравав важливу роль у кампанії по отриманню винищувачів F-16 для України. Він лобіював поставку цих літаків і пройшов навчання з їх управління. До аварії він встиг збити три ракети і один дрон противника. Літак розбився, а пілот загинув.

Втрата Месьа та одного з винищувачів F-16 сильно вразили українську сторону і збільшили страхи щодо наступу російських військ. Президент Зеленський відреагував на цю трагедію, звільнивши голову ВПС та обіцяючи ретельне розслідування.

Поки що немає точної інформації про причини аварії. Експерти вказують на можливість технічних неполадок, помилки пілота або вплив зовнішніх факторів. Ця ситуація була безпрецедентною, оскільки системи протиповітряної оборони та винищувачі F-16 були використані в умовах інтенсивного конфлікту з Росією вперше. Вона створює додаткові ризики та виклики для пілотів та систем озброєння.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua