Кібератака на розробника ядерної зброї в РФ: подробиці від ГУР.

Зображення розробника: кібератака на ядерну зброю
Зображення розробника: кібератака на ядерну зброю

Співробітники Головного управління розвідки України здійснили кібератаку на російське підприємство, яке займається розробкою ядерної зброї. Це було зроблено з метою отримання корисної інформації для України. Про це заявив представник ГУР Євген Єрін під час телемарафону.

«Це одне з потужних підприємств, яке було розробником ядерних боєприпасів. Збої у його роботі - це удар і по структурі підприємства, і по іміджу Росії як агресора», - сказав Єрін.

В результаті кібератаки було отримано значну кількість інформації.

«Це різноманітна інформація, включаючи особисті дані працівників, службову інформацію, а також інформацію, яка допоможе обходити санкції. Ми вивчаємо та аналізуємо цю інформацію і використовуватимемо її в інтересах успіху України», - повідомив представник ГУР.

Раніше українські хакери провели масштабну кібератаку на Банк Росії та інші фінансові установи. Ресурси центробанку працюють з перебоями, також стали жертвами атак банки, такі як «Зеніт», Газпромбанк та деякі інтернет-провайдери.

Кібератака на банківський сектор Росії триває, зокрема брокерські застосунки й банкомати були заражені. Ця хакерська атака розпочалася 23 липня і була виконана співробітниками ГУР. Серед постраждалих банків були «Альфа-банк», «Сбербанк», «Райффайзен банк», «ВТБ Банк», «РСХБ Банк», «Росбанк», «Газпромбанк», «Т-Банк» та «іБанк».


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua