Київ переведе світлофори на новий режим роботи у разі блекауту.

Темна ніч. Робота світлофорів без електрики
Темна ніч. Робота світлофорів без електрики

У Києві відбувається модернізація світлофорної системи дорожнього руху

У Києві продовжується модернізація світлофорної системи дорожнього руху. Міська влада почала встановлювати світлофори з резервними джерелами живлення, які дозволяють їм працювати незалежно від електроенергії. Наразі такі системи вже працюють на 145 світлофорах в Києві.

У ефірі телеканалу "Київ24" начальник відділу автоматизації дорожнього руху КП "Центр організації дорожнього руху" Олександр Якубовський розповів про це.

Якубовський повідомив, що підприємство закуповує та встановлює шафи з резервним живленням, які забезпечують роботу світлофорів до 24 годин. Тривалість автономної роботи залежить від складності об'єкта та кількості обладнання.

Проїзд на червоний сигнал світлофора

Наразі вже встановлено 107 шаф з резервним живленням, які забезпечують роботу для 145 світлофорів. Це великий крок у поліпшенні безпеки дорожнього руху у випадку перебоїв з електроенергією.

Міська влада планує встановити ще близько 300 шаф з резервним живленням, які знаходяться на різних стадіях закупівлі. Очікується, що їх встановлять найближчим часом. Для охоплення всіх 738 світлофорів Києва будуть необхідні близько 500-550 шаф, враховуючи, що одна шафа може живити кілька об'єктів одночасно.

Раніше Київстар, Vodafone та lifecell заявили про готовність працювати без електроенергії.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua