Кількість військ РФ на Курському напрямку раптово зросла – ЗСУ.

Спостерігається раптове зростання чисельності російських військ на Курському напрямку – ЗСУ
Спостерігається раптове зростання чисельності російських військ на Курському напрямку – ЗСУ

Українські війська виходять переможцями в Курській операції

За інформацією речника оперативно-тактичного угруповання "Сіверськ" Вадима Мисника, на початок Курської операції кількість російських військових на цьому напрямку становила приблизно 11 тисяч осіб. Зараз їх число збільшилося до 30-45 тисяч. Мисник зазначив, що росіяни намагаються зміцнити свої сили, щоб уповільнити наступ українських військ.

Також повідомляється, що росіяни збільшують обстріли своєї власної території, яка перебуває під контролем України. За останню добу ворог здійснив 82 обстріли по Чернігівській та Сумській областях, а також 127 обстрілів по Курщині, яка перебуває під українським контролем.

Операційне-тактичне угруповання "Сіверськ" успішно захопило місто Суджу, що ускладнило логістику росіян в Брянській, Курській та Білгородській областях, які є транспортними хабами оборонного угруповання "Сєвєр".

Також варто відзначити, що українські війська зайняли два нових населених пункти під час Курської операції. Президент Зеленський додав, що Україна передбачала дії росіян в Курщині, і це частина українського плану.

На жаль, аналітики DeepState вказують, що ситуація на лівому фланзі Збройних Сил України в Курській області погіршилася. Російські війська активно штурмують, переправляючи бронетехніку через річки, зокрема Сейм.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua