Кількість загиблих від повеней в Європі зросла до 16 людей .

Затоплені будинки Європи
Затоплені будинки Європи

Проливні дощі та повені спричинені штормом "Борис"

У Центральній та Східній Європі продовжуються сильні дощі та повені, про це повідомляє видання The Guardian. Кількість загиблих зросла до 16 осіб. У Польщі померло п'ятеро людей, серед них був хірург, який повертався з роботи. У Чехії жінка потонула в розбурханому потоці, а ще семеро людей вважаються зниклими безвісти. В Румунії загиблих стало вже семеро.

Десятки тисяч людей прийшлися покинути свої будинки в Австрії, Чехії, Угорщині, Румунії та Словаччині. Повінь зруйнувала дамби, затопила вулиці та призвела до відключень електроенергії. У деяких районах ціли мікрорайони опинилися під водою.

Шторм "Борис" спричинив найсильніші повені за останні два десятиліття. В Польщі оголосили надзвичайний стан у південних областях. Країни продовжують боротися з наслідками стихії та надавати допомогу постраждалим.

Повені також завдали значних матеріальних збитків, зруйнувавши будинки, дороги та інфраструктуру. Сільське господарство зазнало серйозних втрат.

Хоча очікується послаблення дощів, рівень води у річках може залишатися високим ще кілька днів. Влада закликає людей бути обережними та дотримуватися рекомендацій щодо безпеки. Європейський Союз та інші країни пропонують допомогу постраждалим регіонам. Здійснюється оцінка збитків та планування відновлювальних робіт.

Нагадаємо, у Відні пасажири круїзного лайнера не можуть зійти на берег через повінь.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua