Китай і США створили контактну групу для подолання фінансових стресових ситуацій.

Конференція Китай і США з фінансовими стресами
Конференція Китай і США з фінансовими стресами

Китай та США уклали домовленості щодо створення контактної групи для подолання фінансових стресових ситуацій та запобігання операційним ризикам у своїх фінансових установах. Це було досягнуто під час п'ятого засідання Фінансової робочої групи в Шанхаї, де представляли Народний банк Китаю та Міністерство фінансів США.

Китайський національний банк повідомив про співпрацю у справах фінансової стабільності і обмін контактами для безперешкодної комунікації між фінансовими регуляторами обох країн. Це дозволить зменшити невизначеність у випадку фінансових криз та ризиків для фінансових установ.

Обговорення на засіданні

Зустріч робочої групи також охопила обговорення економічної та фінансової ситуації, грошово-кредитної політики, ринків цінних паперів та капіталу, міжнародного фінансового управління і інших питань.

Ця міжурядова Фінансова робоча група була створена за ініціативою адміністрації США з метою покращення відносин з Китаєм. Такі зустрічі є одним із механізмів співпраці між двома найбільшими світовими економіками.

Джерело: Укрінформ


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua