Китай побудував першу робоакулу (відео).

Робоакула, створена Китаєм (відео)
Робоакула, створена Китаєм (відео)

Створено першу в світі роботизовану китову акулу

Китайська компанія Shenyang Aerospace Xinguang Group представила новинку - інтелектуальну роботизовану китову акулу, яка є першою такого типу в світі. Розміри апарату становлять приблизно п'ять метрів завдовжки і 350 кілограмів ваги. Китова акула робот відтворює рухи точно, неможливо розрізнити його від справжньої акули.

Робот може використовуватись для морських операцій та наукових досліджень. Він може рухатись зі швидкістю до 0,7 метра в секунду і занурюватись на глибину до 20 метрів. Крім того, у нього є оптичні камери, датчики, гідролокаційна технологія та системи позиціонування BeiDou.

«Це найбільша біонічна риба, яку ми досліджували до цього часу. Китова акула має сім керованих суглобів, і для кожного потрібні обчислювальні, комунікаційні та сенсорні функції, що є нашими ключовими технологіями», - сказав Гао Чао, конструктор дослідницького бюро технологій підводного руху Shenyang Aerospace Xinguang Group.

За повідомленням, завдяки новим досягненням в галузі матеріалів, систем управління та штучного інтелекту, біонічні роботи, включаючи цю акулу, можуть революціонізувати морські операції та наукові дослідження.

На відміну від цього робота, бостонська компанія Perceptive розробила систему, яка використовує ручний 3D-сканер для лікування зубів людині. Ця система створює докладну 3D-модель ротової порожнини, включаючи зуби і нерви за допомогою технології оптичної когерентної томографії (ОКТ).


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua