Китай різко відреагував на санкції США проти компаній, які допомагають Росії.

Китайська реакція на американські санкції проти російських компаній
Китайська реакція на американські санкції проти російських компаній

Китай виступив проти санкцій США стосовно компаній, які допомагають Росії у війні в Україні.

У п'ятницю США ввели нові санкції проти багатьох компаній з різних країн, включаючи Росію, європейські країни, Азію та Близький Схід. Ці компанії звинувачуються у підтримці військових дій Росії та допомозі в обході існуючих санкцій. Американський Держдепартамент висловив стурбованість через "масштаби експорту товарів подвійного призначення" з Китаю до Росії.

У відповідь на це Китай різко засудив занесення кількох китайських компаній у список експортного контролю США. Відомство охарактеризувало ці дії як "типові односторонні санкції", які можуть порушити глобальні торговельні порядки та вплинути на стабільність промислових та логістичних ланцюжків.

Китай закликав США негайно припинити "неправильну практику" і наголосив на готовності вжити заходів для захисту законних прав своїх компаній.

Санкції США стали черговим кроком у серії обмежень, накладених на російські компанії та їхніх партнерів після вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року. Попри санкції, Росія продовжує підтримувати економіку за рахунок продажу нафти та газу.

Китай же, намагаючись зберегти нейтральну позицію в конфлікті в Україні, посилив закупівлю російської нафти після запровадження західних санкцій проти Москви, що ще більше зміцнило його вплив на Росію.

Про посилення співпраці між Китаєм та Росією повідомлялося раніше.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua