Китай відреагував на бажання РФ змінити ядерну риторику.

Рубіж: Китай реагує на РФ ядерну риторику
Рубіж: Китай реагує на РФ ядерну риторику

Міністерство закордонних справ Китаю відреагувало на нові загрози щодо ядерної зброї, що були висловлені російськими лідерами. Вони нагадали Москві про те, що ядерну війну неможливо виграти і закликали всі сторони зберігати стриманість, щоб зменшити стратегічні ризики.

Ми бачили це повідомлення (із заявою Рябкова – ред.). Китай неодноразово наголошував, що ядерну зброю не можна використовувати для розв’язання ядерної війни, ядерну зброю не можна застосовувати для ведення бойових дій

Речниця МЗС Китаю, Мао Нін, відреагувала на заяву помічника очільника МЗС Росії, Сергія Рябкова, про зміни в ядерній доктрині Москви. Росія планує розширити перелік випадків, коли може використовувати ядерну зброю.

Мао нагадала, що в січні 2022 року лідери п’яти ядерних держав (США, Китаю, Великої Британії, Франції та Росії) видали спільну заяву, в якій підкреслили, що ядерну війну неможливо виграти і не можна її розпочинати.

Розслабити ситуацію і знизити конфлікт можна тільки за умови, що всі сторони залишатимуться спокійними, проявлятимуть стриманість і працюватимуть спільними зусиллями через діалог та консультації над зменшенням стратегічних ризиків.

Джерело: Укрінформ


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua