Китай "випробовує нас" — Байден на саміті країн QUAD.

Китай спостерігає за нами
Китай спостерігає за нами

Байден відображує почуття щодо Китаю на саміті QUAD

Президент США Джо Байден повідомив своїм колегам з Австралії, Індії та Японії на саміті групи QUAD, що Китай "випробовує нас". Ці коментарі були зроблені під час відкриття саміту у Вілмінгтоні і були розповсюджені, незважаючи на те, що не з'явилися в офіційній спільній заяві. Байден наголосив, що Китай продовжує проявляти агресію і випробовує країни регіону Азії і Тихого океану.

Президент США відзначив, що Китай намагається отримати дипломатичний простір для просування своїх інтересів, але зазначив, що зусилля США спрямовані на зниження напруженості і допомагають запобігти конфліктам.

Після саміту лідери чотирьох країн опублікували спільну заяву, в якій вони не вказують напряму на Китай, але висловлюють занепокоєння щодо напруженості в Східно-Китайському та Південно-Китайському морях. Лідери QUAD акцентують на збереженні регіону "вільним і відкритим" і говорять про геополітичні "виклики".

Саміт QUAD відбувається в тіні президентських виборів в США, проте Байден та інші учасники запевнили, що група залишиться активною незалежно від політичної ситуації в США.

Джерело: ZN.UA


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua