Китай за рік витратив 7% оборонного бюджету на військові навчання в Тихому океані — ЗМІ.

Китайські військові навчання в Тихому океані
Китайські військові навчання в Тихому океані

Китай витратив 15 мільярдів доларів на військові навчання навколо Тайваню

Китай витратив приблизно 15 мільярдів доларів, що становить 7% його оборонного бюджету, на проведення військових навчань у західній частині Тихого океану у 2023 році. Це свідчить про зростання інтересу Пекіна до військової активності навколо Тайваню та його сусідів.

Один тайванський чиновник, який бажає залишитися анонімним, заявив: "Це розкриває логіку розподілу їхніх ресурсів. Вони великі кошти витрачають на отримання контролю над західною частиною Першого острівного ланцюга".

Перший острівний ланцюг - це група архіпелагів, що простягається від Індонезії до Японії через Південно-Китайське і Східно-Китайське моря.

Міністерство оборони Тайваню відмовилося коментувати цифри, але вважає, що такі великі військові інвестиції Китаю мають негативний вплив на мир і стабільність у регіоні.

Дослідження допоможе тайванським лідерам зрозуміти, як Китай розподіляє свої військові ресурси між різними регіонами, що допоможе оцінити ризики.

За оцінками, близько 85% оборонного бюджету Тайваню на 2023 рік становить сума в 110 мільярдів юанів (15,3 мільярда доларів США) Китаю. Це також приблизно 7% від заявлених витрат Китаю на цей рік.

Як США, так і Китай значно збільшили кількість проведених військових навчань в Азії. Китай особливо активізував навчання поблизу Тайваню.

Китай вважає Тайвань своєю територією і не відмовляється від можливості використання сили для її захоплення. Також виникають суперечки з кількома країнами щодо контролю над певними морськими територіями.

Джерело: ZN.UA


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua