Китайські чиновники намагаються налагодити зв'язки з кампанією Трампа — FT.

Китайські чиновники на зустрічі з Трампом
Китайські чиновники на зустрічі з Трампом

Китайським чиновникам не вдається організувати зустрічі з представниками передвиборчого штабу Дональда Трампа та його довіреними особами

Китай намагався встановити зв'язки з командою Дональда Трампа за допомогою Цуй Тянькайя, який був послом у Вашингтоні під час правління Трампа. Але ці спроби не були дуже успішними, відповідно до інформації, отриманої від восьми осіб, ознайомлених із ситуацією в США і Китаї, повідомляє Financial Times.

Голова китайської політичної ініціативи в Інституті політики "Америка понад усе" заявляє, що від зустрічі з офіційними особами з Китаю було "дуже мало користі". Позиція Трампа по відношенню до Китаю відома, і є ризик, що зустрічі будуть "неправильно сприйняті", - зауважив він.

Пекін розуміє, що політика США, ймовірно, залишиться жорсткою, незалежно від того, хто переможе на виборах. Трамп планує ввести високі мита на китайський експорт, тоді як Камала Гарріс, його суперниця від Демократичної партії, недавно заявила, що "Америка, а не Китай", буде перемагати в конкуренції XXI століття.

Китайці безуспішно намагаються знайти можливості для встановлення контактів з командою Трампа. Є думка, що вони просто ведуть розвідувальну роботу, а не шукають реальних дискусій з Вашингтоном.

Джерело: ZN.UA

Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua