Колишній глава правління банку видав собі кредит і втік із Росії .

Глава банку отримав кредит і втік
Глава банку отримав кредит і втік

Міщанським судом Москви заарештовано колишнього голову правління банку "ФК Відкриття" Дмитра Ромаєва. Він звинувачується у розкраданні 3 млрд. рублів. За слідством, Ромаєв надав кредит підконтрольній йому кіпрській фірмі Benirlia Holdings Limited, але гроші не були повернуті і компанія зараз у стані ліквідації. Ромаєв втік за кордон і тепер його збираються шукати через Інтерпол.

У МВС Росії вже шість років розслідують кримінальні справи про масштабні махінації колишнього топ-менеджменту банку "Відкриття". У центрі уваги - виведення сотень мільярдів гривень. Окремі нові епізоди постійно додаються до провадження, як і цей, колишнього голову правління банку арештували знову. Дмитро Ромаєв зараз проживає у Монако, маючи кіпрське громадянство наряд з російським.

Українські тендери: обмеження для російських власників

З початку російського вторгнення в Україну, законом було заборонено російським власникам або бенефіціарам компаній брати участь у державних тендерах. Проте, 621 компанія зуміла приховати російський вплив і продовжує активно працювати в Україні, виграваючи мільйонні тендери. Міністерство юстиції провело перевірки і з'ясувало, що вісім з десяти випадків були незаконними. Проте, ці зміни не були скасовані і компанії з "очищеною" репутацією продовжують успішно діяти на українському ринку.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua