Колишній засуджений врятував дев’ятьох побратимів та став героєм у своєму батальйоні.

Колишній засуджений рятує побратимів у батальйоні
Колишній засуджений рятує побратимів у батальйоні

Богдан Гервасюк, який раніше відбував термін за серйозне правопорушення, присоединився до батальйону "Арей" 129-ї бригади Тероборони, коли засуджених почали відправляти на фронт. За місяць участі у бойових діях у Росії, Богдан, якого називають Алабай, проявив героїзм, врятуючи дев'ятьох поранених бійців.

Під час евакуації атакованої дроном броньованої машини Kirpi, Алабая контузив, та він вибрався з машини і втратив свідомість. Після того, як приходив до тями, він допоміг своїм товаришам, діставшись до радіостанції та викликавши допомогу.

Транспорт зміг евакуювати сім поранених, а Алабай відшукав пікап і самостійно доставив до стабпункту ще двох поранених. За свій героїзм, Гервасюк може отримати державну нагороду.

Богдан Гервасюк пояснив, що опинився у в'язниці через бійку на дискотеці, після якої один з хлопців загинув. Він відсидівав останні сім місяців свого терміну, коли вирішив піти на фронт, щоб захистити свого сина, який живе у Нікополі і знає, що таке обстріли.

Богдан Гервасюк готовий зробити все, щоб війна закінчилася якнайшвидше.

Раніше бійці 65-ї окремої механізованої бригади затримали окупанта, який після неудачної атаки блукав посадками протягом півтора місяців. Воїни 25-ї окремої повітряно-десантної Січеславської бригади врятували захисника, якого росіяни взяли в полон, за допомогою дрона.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua