Коломойський дізнався, що він більше не громадянин України. І пішов проти Зеленського.

Коломойський проти Зеленського. Громадянинство забрано!
Коломойський проти Зеленського. Громадянинство забрано!

Верховний суд відхилив позов Коломойського проти Зеленського щодо втрати громадянства

У верховному суді відмовили у розгляді позову Ігоря Коломойського проти президента Володимира Зеленського. Коломойський намагався скасувати Указ про втрату громадянства України, але суд відхилив його позов.

Суд встановив, що Коломойський не вніс заяву про поновлення терміну звернення до адміністративного суду і стверджував, що не знали про Указ до того, як став відомий у СІЗО. Однак, суд під сумнівом поставив ці докази, оскільки про втрату громадянства Коломойським вже писали ЗМІ та депутати.

Також виявлено, що в позові Коломойського не було вказано його електронний кабінет учасника справи. Суд надав Коломойському десять днів для усунення цього недоліку.

Нагадаємо, що президент Зеленський у липні 2022 року позбавив громадянства Коломойського та інших осіб. Цей указ є засекреченим. Через це Корбан і Коломойський подали позови проти Зеленського.

Коломойського звинувачують у заволодінні коштами підприємства "Нафтохімік", відмиванні коштів та отриманні незаконних прибутків через зарубіжні банки.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua