Командир батальйону «Свобода» розповів про основну проблему ЗСУ на фронті.

Проблеми ЗСУ на фронті
Проблеми ЗСУ на фронті

Петро Кузик, командир батальйону "Свобода" ЗСУ, заявив, що піхота на передових рубежах страждає від обстрілу артилерією. Він вважає цю проблему однією з основних в армії на фронті. Кузик поділився своїми думками в програмі "Фабрика новин".

"У нас є кілька серйозних невирішених проблем, починаючи зі ворожої артилерії, яка безкарно обстрілює наші позиції. Це потребує негайного вирішення. Друга проблема полягає у тому, що ми не були готові до кількості ворожих повітряних джерел та знарядь. Тому нам необхідні засоби електронної боротьби (РЕБ). Держава має їх дуже мало, переважно волонтери надають нам допомогу. Ми створюємо достатньо міцну оборону, але ворог завдає серйозних руйнувань. Третя проблема - це їхня розвідувальна система БПЛА "Орлян", "Залі" та інші. Ми тільки вчора здобули навички їх знищення, але це ще випадкові випадки. Тому ми повинні "осліпити" їхню артилерію, тоді в принципі ми зможемо працювати", - пояснив Кузик.

За словами командира, головна мета на фронті - врятувати життя солдатів. Для цього необхідні засоби електронної боротьби та контрбатарейна боротьба. Вони допоможуть збільшити шанси на виживання піхоти на передовій у декілька разів.

Раніше агент, який діяв в російських рядах, заявив, що Росія має катастрофічні втрати на Покровському напрямку.

Також було повідомлено про позитивну динаміку унічтоження російських цілей дронами.

Крім того, українські військові вдарили по складу паливно-мастильних матеріалів у районі міста Ровеньки на тимчасово окупованій території Луганської області.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua