Командир екіпажу Bradley, який став Героєм України, пояснив цінність цієї військової машини.

Герой України командир екіпажу Bradley
Герой України командир екіпажу Bradley

Український командир бойової машини Bradley M2, Олександр Кроковець, пояснив, що найбільша відмінність між американською Bradley і радянськими БМП полягає у захисті екіпажу. З його слів, радянська техніка була дуже небезпечною, оскільки не забезпечувала захист особового складу.

Кроковець розповів про свій досвід використання Bradley і радянської техніки. Він підкреслив, що завдяки Bradley, військові множину разів вижили після боїв, як внаслідок ворожий обстріл, так і від попадання снаряду. Він також наголосив, що під час штурму Bradley допомагає досягти ворожих позицій, змушуючи ворожу артилерію припинити обстріл.

Кроковець відмітив, що з появою Bradley піхотинці почуваються більш безпечно. Він також висловив занепокоєння за нових бійців, які можуть неправильно вистрибнути з машини під час руху.

Інший військовий, що взяв участь у бою, також підтвердив ефективність Bradley проти російської техніки. Він розповів про ситуацію, коли російські військові змушені були тікати після почутого звуку Bradley. За його слів, жодна радянська техніка не могла конкурувати з ефективністю цього броньованого транспорту.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua