Командир одного зі спецпідрозділів розвідки спрогнозував, чим завершиться війна з Росією.

Солдати з українським прапором перед розбитими танками
Солдати з українським прапором перед розбитими танками

Командир саперної служби спецпідрозділу Головного управління розвідки Міністерства оборони України, Євген Шкірков, заявив, що війна в Україні закінчиться угодами. Він закидав, що у російських супротивників Києва є багато переваг, але основна перевага на боці України - Курська область.

За словами Шкіркова, хоча є деякі передумови для розпаду Росії, але наразі на них ще недостатньо, щоб цей розпад зрозуміти.

Він також зазначив, що Україна буде готова до перемовин, але питання полягає в тому, з ким саме Україна буде сидіти за столом. Росія має багато переваг, тоді як українська сторона має лише одну - Курську область. Військовим не буде мати впливу на подальші події.

Прогнози щодо кінця війни

Шкірков вважає, що війна не закінчиться у листопаді. Він сподівається на проведення самітів, але в той же час бойові дії триватимуть з обох сторін. Він також стверджує, що розмови про те, що визволити Крим легше, ніж Донеччину, є преувеличенням. Для звільнення окупованої Криму і Донеччини потрібні значні сили, не тільки для звільнення, а й для утримання.

Шкірков не навів жодних конкретних термінів щодо кінця війни, так само як президент Сербії Олександр Вучич і колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua