Командування проведе у бригаді, яка захищала Вугледар, службове розслідування: що стало причиною.

Допит бійця в рамках розслідування
Допит бійця в рамках розслідування
Командування 123-ї бригади територіальної оборони проведе службове розслідування щодо загибелі одного з командирів батальйону Ігоря Гриба. Повідомлялося, що він вчинив самогубство на командно-спостережному пункті під час бойового завдання на Вугледарському напрямку. Про це повідомили на сторінці 123-ї бригади ТрО.

Згідно з повідомленням, Ігор Гриб був відданим військовій справі та піклувався про особовий склад. Службове розслідування триває, щоб встановити обставини його загибелі.

Маємо всі зрозуміти, і дати час керівництву бригади та командуванню, розібратися в тих обставинах, що склалися у військовому колективі і вирішити всі проблемні питання для подальшого виконання особовим складом бойових завдань. Будемо надалі інформувати
- заявили у 123-й бригаді.

За даними видання "Суспільне", попередньою причиною смерті Ігоря Гриба є самогубство, вчинене на командно-спостережному пункті під час бойового завдання на Вугледарському напрямку.

Один з бійців бригади розповів, що за кілька днів до смерті командир батальйону зібрав своїх підлеглих та повідомив про прибуття двох розрахунків на їхні позиції. Частина військовослужбовців самовільно залишила позиції, а решта продовжила боротися.

Інший військовослужбовець, Володимир Бойко, також заявив, що Ігор Гриб скоїв самогубство після того, як частина його підлеглих залишила позиції під Вугледаром.

Окупація Вугледара

1 жовтня стало відомо, що Вугледар Донецької області був окупований російською армією. Українські військові вирішили відступити з міста, щоб уникнути оточення. 2 жовтня підтвердили, що відбулася евакуація військових із Вугледара. Відхід з міста дав змогу українським силам зберегти особовий склад і бойову техніку.

Пресофіцер 72-ї Окремої механізованої бригади Арсеній Приліпка зазначив, що евакуація поранених була складною, але українським силам вдалося мінімізувати втрати.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua