Комбат Третьої штурмової бригади повідомив вражаюче співвідношення втрат на фронті.

Повідомлення про втрати на фронті
Повідомлення про втрати на фронті

Українські втрати в декілька разів менше, ніж російські - командир

Командир другого штурмового батальйону 3-ої окремої штурмової бригади Дмитро Кухарчук стверджує, що співвідношення втрат між українськими та російськими військами на фронті становить 12 до 1 на користь України. Таку заяву комбат зробив в етері телеканалу "Ми - Україна".

«Незважаючи на штурмові дії, які ми проводимо, збиваючи наступальний потенціал 20-ї армії РФ, вони все одно цей наступальний потенціал намагаються відновлювати. Ми знищуємо багато ворожих сил. Співвідношення втрат на нашій ділянці фронту складає приблизно 1 до 10, 1 до 12. Хоча ситуація складна», - наголосив Кухарчук.

Це свідчить про ефективність українських підрозділів та високий моральний дух захисників України, в той час як російські війська зазнають значних втрат та демонструють слабку підготовку, особливо на Харківщині та інших ділянках фронту.

«Ми маємо стійку позицію, але це не означає, що ситуація менш складною», - зазначив військовий.

Що стосується ситуації під Покровськом, то вона залишається складною. Російські війська зосереджують свої зусилля на цьому напрямку і активно проводять бойові дії, використовуючи дрони та артилерію. Протистояння набирає обертів, і на цьому напрямку тривають інтенсивні бої зі значними втратами серед окупантів.

Нагадаємо, 28 вересня держава-терорист завдала два ракетних удари сімома ракетами, 50 авіаударів, скинувши при цьому 84 КАБ. Окрім цього, загарбники використали 700 дронів-камікадзе для атак і здійснили більше 3400 обстрілів по позиціях наших військ і населених пунктах.

До речі, Третя окрема штурмова бригада Збройних сил України продовжує активні наступальні дії на Харківщині з метою знищення окупантів та руйнування оборонних позицій противника.

Раніше стало відомо, що українські військові відступили окупантів у Харківській області. Наразі тривають стабілізаційні бої. Про це повідомляє заступник командира 3-ї окремої штурмової бригади Максим Жорін.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua