Комбінована атака на Україну: Повітряні сили відзвітували про збиті цілі.

Місце розбиття українських військових цілей
Місце розбиття українських військових цілей

Командувач Повітряних сил Микола Олещук повідомив про 91 напад Російської Федерації на Україну за допомогою ракет і безпілотників. Напади включають аеробалістичні ракети "Кинджал", балістичну ракету "Іскандер-М", крилату ракету "Іскандер-К", крилаті ракети Х-101 та ударні БпЛА "Shahed".

Протиповітряна оборона здійснила захист від п'яти ракет Х-101 та 60 ударних БпЛА "Shahed-131/136".

Наступні факти також були названі Олещуком: десять безпілотників втрачено на території України, один перетнув кордон з Білоруссю, а приблизно десять ще залишаються в повітряному просторі України.

Розповідаючи про місця нападів, Олещук зазначив, що вони були зафіксовані в більшості областей України, включаючи Київську, Хмельницьку, Рівненську, Вінницьку, Черкаську, Херсонську, Миколаївську, Запорізьку, Харківську, Дніпропетровську, Полтавську, Житомирську, Сумську, Чернігівську та Кіровоградську.

Нагадаємо, що в ніч на 27 серпня російські загарбники здійснили ракетні та дронові атаки на Україну. Вибухи були чутні внаслідок зліту літаків МіГ-31К у різних містах, включаючи Київ. Також були повідомлені вибухи в Києві та передмісті столиці. У результаті одного вибуху у Кривому Розі загинули двоє людей, ще п'ятеро отримали поранення.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua