Конгрес вимагає від Байдена вдарити ще по одній галузі Росії.

Група конгресменів вимагає вдарити Російський газопровід
Група конгресменів вимагає вдарити Російський газопровід

Двопартійна коаліція в Конгресі США закликала адміністрацію президента Джо Байдена посилити санкції проти російської нафтосервісної галузі.

Законодавці стверджують, що існуючі заходи дозволяють американській компанії SLB підтримувати військову машину російського президента Володимира Путіна.

Крім того, Конгрес США вимагає від Мінфіну та Держдепу роз'яснити причини того, чому SLB імпортувала обладнання до Росії на 17,5 мільйонів доларів з серпня по грудень 2023 року, незважаючи на санкції.

Цю заяву було зроблено після розслідування, проведеного Financial Times. Згідно з ним, компанія SLB продовжує розширювати свою діяльність на російському ринку після того, як інші західні конкуренти відійшли.

Законодавці наголошують, що SLB, яка є найбільшою нафтосервісною компанією в світі, сприяє фінансуванню російської армії. Тому вони вимагають жорстких санкцій для обмеження доходів Путіна.

Зазначимо, що Держдепартамент та SLB відмовились коментувати цю ситуацію, але казначейство США підтвердило використання всіх інструментів для зменшення доходів Кремля.

Також варто відзначити, що SLB повідомила про 13% зростання прибутку у третьому кварталі.

Важливо також зазначити, що SLB вже мала справу з санкціями США. Наприклад, в 2015 році компанія визнала свою провину у федеральних звинуваченнях і сплатила 232 мільйони доларів за участь у торгівлі з Іраном та Суданом. У 2021 році її американський підрозділ Cameron International Corporation також погодився сплатити 1,4 мільйона доларів Міністерству фінансів США для врегулювання "очевидних порушень", пов'язаних з наданням послуг російській компанії "Газпром нафта шельф" для арктичного нафтового проекту.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua