Конкурент Шольца сказав, як Німеччина може зупинити Путіна в Україні.

Виступ Меркель на зустрічі з Шольцем
Виступ Меркель на зустрічі з Шольцем

Лідер ХДС/ХСС Фрідріх Мерц вимагає передачі ракет Taurus Україні

Фрідріх Мерц, лідер ХДС/ХСС і кандидат у канцлери Німеччини, заявив, що ракети Taurus повинні бути передані Україні. Цю умову він висловив в ефірі каналу ARD, повідомляє Ntv.

За словами Мерца, якщо Росія продовжує бомбардування України, то спершу треба зняти обмеження на використання довготривалої зброї для Києва, а потім починати постачання ракет Taurus.

"Я б не став робити це (постачання Taurus Україні - ред.) просто так. Я б сказав Путіну: якщо бомбардування не припиняться, то першим кроком буде зняття обмежень за дальністю. А другим кроком буде доставка Taurus. І тоді Путін сам вирішує, наскільки далеко він хоче ескалювати цю війну", - заявив Мерц.

Мерц також висловив занепокоєння тим, що уряд канцлера Олафа Шольца і його союзники не мають стратегічного бачення. За його словами, уряд дозволяє Путіну знати всі деталі і навіть публічно сперечається щодо подальших кроків.

Крім того, Мерц закликає Європу стати більш незалежною від США у питаннях допомоги Україні для спільної безпеки та вважає, що рішення про постачання Taurus має бути прийняте на європейському рівні.

Раніше було повідомлено, що Німеччина перегляне свою військову допомогу Україні.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua