Контратаки російських військових на Курщині: з'явилися супутникові знімки.

Альтернативний текст: Розміщений в україні супутник зображення російського контратаки на Курщині
Альтернативний текст: Розміщений в україні супутник зображення російського контратаки на Курщині

Перший контрнаступ на Курській області

Радіо Свобода розмістило супутникові знімки Глушківського району Курської області, які були зроблені під час контрнаступу російських військ. За даними фотографій, видно, що з 7 по 14 вересня російські військові побудували нові понтонні переправи в селі Званне і відновили ще одну між селами Званне і Глушкове.

Згідно зі знімками, на відстані півтора кілометра на південь від відновленої переправи видно сліди масштабної пожежі, яка виникла 14 вересня.

Наразі українські війська продовжують Курську операцію, завойовуючи нові населені пункти. Крім того, вони змогли прорвати оборону російських військ на певній ділянці кордону і проникнути на кілька кілометрів на територію Росії.

Президент Зеленський заявив, що Україна передбачала контрнаступ російських військ у Курській області і це було враховано планом. У той же час аналітики DeepState підкреслюють, що ситуація ускладнилася на лівому фланзі ЗСУ в Курській області через активні штурмові дії російських військ, які використовують понтонні переправи і бронетехніку для перетину річок.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua