Країни із найкращою та найгіршою пенсійною системою (інфографіка).

Карта пенсійних систем у різних країнах
Карта пенсійних систем у різних країнах

Пенсійна система Нідерландів визнана однією з кращих у світі

За даними консалтингової компанії Mercer, пенсійна система Нідерландів входить до числа найкращих у світі. Інші країни, такі як Ісландія, Данія і Ізраїль, також показують добрі результати. Однак, звіт наголошує, що навіть провідні системи стикаються з демографічними викликами.

Збільшення тривалості життя, зниження народжуваності та зростання вартості медичної допомоги становлять загрозу для державних бюджетів щодо пенсійних програм. Це спричинило загальне зниження показників індексу в цьому році.

Один з авторів звіту, Девід Нокс, пояснив, що демографічні зміни вимагають більш гнучкого підходу до виходу на пенсію, а не простого встановлення певного віку для припинення роботи.

У рейтингу пенсійних систем США посіли 29 місце, Британія - 11, Японія - 36, Китай - 31. Індія, Аргентина та Філіппіни виявилися найгіршими країнами у рейтингу.

На сьогодні в Україні є близько 10,34 мільйонів пенсіонерів, але лише 12,7% з них отримують пенсію понад 10 тисяч гривень. Понад 2,8 мільйона українців продовжують працювати після виходу на пенсію. Середня пенсія для працюючих пенсіонерів становить приблизно 6 257 гривень, тоді як середня пенсія в країні складає 5 851 гривню або 141 долар США.

У Чеській республіці готуються до пенсійної реформи, яка буде запроваджена до 2035 року. Ці зміни також стосуватимуться українців.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua