Кредити на енергонезалежність: нова ініціатива для українських громад.

Кредити на енергонезалежність: нова ініціатива
Кредити на енергонезалежність: нова ініціатива

Міністерство енергетики повідомило, що державні українські банки готові надавати кредити місцевим громадам для встановлення об'єктів генерації електроенергії. З цим заявою виступив заступник міністра енергетики Роман Андарак на конференції "Інвестиції в енергетику під час війни".

За його словами, державні банки показали готовність фінансувати проєкти місцевих громад, що стосуються генерації електроенергії з газу або відновлюваних джерел. Однак, наразі у громад ще недостатньо обладнання, отриманого від донорів, тому такі проєкти реалізуються обмежено.

Андарак також відзначив, що енергетична система України є крихкою через російські атаки, хоча вона в даний час є стабільною. Він закликав Україну покладатися на атомну енергетику та відновлювані джерела енергії для забезпечення електроенергією.

Заступник міністра підкреслив, що енергетики працюють над невідкладним відновленням пошкоджених енергооб'єктів. У той же час, Україна розробляє плани децентралізації енергопостачання, включаючи будівництво малої потужності генерації електроенергії та створення резервних джерел живлення для критичної інфраструктури.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua